Biografia

Documental

Nou disc per aquest any El documental “Bikimel d.o., la construcció d’una veu” ja es pot veure a la pàgina web de la cantautora. Bikimel és el nom amb què és coneguda musicalment Vicky de Clascà (Barcelona, 1976),  amb tres discos al mercat – Stat jònic, Farrera can·sons D.O. i Morir d’un llamp. Recentment s’ha publicat el documental  ” Bikimel. La construcció d’una veu” (La Bonnemaison). ... Llegiu més

Veure la nota de premsa

Bikimel

des del 2007

Biografia

Bikimel és Vicky de Clascà (Barcelona, 1976). Compositora, cantant i productora. El seu primer disc “Stat Jònic” (2009) i el seu pas pel Sona9 la situen com una de les veus i compositores més genuïnes del panorama musical del moment.  Un treball que inclou el single radiofònic “L’espantaocells” amb la col·laboració de Josep Thió (Sopa de Cabra) i entra dins del llistat dels 40 Principals el 2008

El 2010 Vicky de Clascà, vol explorar noves sonoritats, i farta del so convencional de banda de rock, arranja les seves cançons a viola i celo.  Amb aquest nou repertori comença la gira amb nou format de corda anomenada “Racons“. El mateix any fa diverses col·laboracions amb diversos artistes com MazoniMiquel Gil i Gossos.

El 2012 la cantant, després de fer un viatge a Sibèria per apendre cants guturals,  autoprodueix el seu segon disc amb títol homònim “Farrera, Can-sons D.O.”.  Guanya la Beca a la CreacióCentre d’Art i Natura de Farrera”. L’àlbum inclou un duet amb el cantautor Roger Mas

“Bikimel es reafirma com a creadora sense por, que fon la tradició emboirada d’una Joni Mitchell amb una identitat pròpia transcendent”.

(Jordi Bianciotto, El Periòdico 2013)

El 2013 es roda el documental “Bikimel, la construcció d’una veu” (Bonnemaison, 2013), idea original de la peridodista musical Helena Morén Alegret. El curtmetratge de 20 minuts resumeix la trajectòria de la cantautora. En una de les entrevistes, Roger Mas diu: “Bikimel canta per transformar l’estat de l’ànima.”

El 2015 publica el seu tercer discMorir d’un llamp”, un cançoner de perles folk, que inclou una versió de “l’home del carrer” d’en Quico Pi de la Serra. Un altre treball de la cantant que, com habtualment, amb la seva interpretació camaleònica, surfeija de cançó a cançó en un estilisme eclètic.

Bikimel protagonitza dos espectacles musicals del director i escenògraf Lluís Danés: el “Piromusical de la Mercè” a Montjuïc el  2016 i “Nàufrags” al Mercat de Les Flors el 2017.

El 2018 la cantant estrena al “Born de cançons” l’espectacle “No Ben Bé” amb la col·laboració del mestre Xavi Lloses al piano. Poemes musicats de poetes contemporanis com Maria Cabrera Callís, Carles Hac Mor i Dolors Miquel.

Cal destacar la recent col·laboració al disc de Roger Mas “Parnàs” a la cançó “Al·leluia” (Satèlite K, 2018)

Col·laboracions

Bikimel ha tingut el plaer de col·laborar com a cantant en als àlbums dels seguents artistes:
Roger Mas, Sanjosex, Mazoni, Guillamino, Miquel Gil i Gossos. També ha col·laborat com cantant i productora en el Disc de la Marató 2010 en la cançó “La Rosa”. Tres cançons del disc “Stat Jònic” de Bikimel s’han inclós a la banda sonora de la série Polseres Vermelles de TV3.

Bikimel ha protagonitzat l’espectacle “Nàufrags” al Mercat de les Flors 2016 i el Piromusical de la Mercè 2014 “El Somni d’un Gegant”, ambdós dirigits per Lluís Danés.

La cantant ha participat en el “Concert per la Llibertat” el 2014.

Reconeixements

Premi Èxit Sona9 2007
Premi Altaveu Frontera 2017
Premi Beca a la Creació CAN de Farrera 2010
Finalista en quatre edicions del Certàmen Terra i Cultura de Lluís Llach
6è Millor Disc – Premis Enderrock 2014
• “Farrera” inclosa en el reculll 30 millors cançons de Jordi Bianciotto

Discografia

Bikimel Morir d'un llamp
Morir d'un llamp (2015)
Bikimel Farrera
Farrera (2013)
Bikimel stat jonic
Stat Jònic (2009)

El Documental

Bikimel als mitjans

Wikipedia

Vídeos

STat Jonic
@ Albert Folch i Andrea Ayala
Vols rebre notícies de Bikimel?